Nakup preko spleta

I.                   VAROVANJE ZASEBNOSTI

Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije oziroma ob nakupu  na spletni strani podjetja. Osebni podatki se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika oziroma na zahtevo uporabnika (kupca).
 

II.                CENE

Objavljene cene veljajo za vse stranke. Vse cene so v EUR z DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen. Spremenjene cene veljajo za nakupe do trenutka sklenitve pogodbe med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno stranjo.
 

III.              ZALOGA

Če naročeni izdelki trenutno niso na zalogi, bo TaaBu s.p. stranko o tem obvestil in sporočil predvideni čas dobave. Če se stranka s tem ne strinja, lahko odstopi od pogodbe.
 

IV.             DOSTAVA (ZA FIZIČNE IZDELKE)

Uspešno oddana in plačana naročila bodo odposlana predvidoma v roku 3-5 delovnih dneh po zaključenem naročilu. Izdelke dostavlja Pošta Slovenije na naslove v Sloveniji.

Stroški pakiranja in pošiljanja niso všteti v ceno.

Če so prejeti izdelki ob dostavi poškodovani, mora kupec o tem nemudoma obvestiti upravljavca spletne strani na elektronski naslov nejc@nejcpokec.com

Elektronski produkti (tečaji, fotografije, e-knjige…) so posredovani izključno v elektronski obliki.
 

V.                NAČIN PLAČILA

Na spletni strani lahko plačate zaenkrat le po predračunu ali z PayPal.

Plačilo po predračunu se opravi na tekoči račun, odprt pri NLB d. d., z naslednjimi podatki:
TaaBu, Tanja Bukovec s.p.
Grilcev grič 3
1360 Vrhnika
TRR: SI56 0202 7360 4437 847

Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni po prejemu predračuna. V kolikor predračun v tem času ni plačan, se smatra, da kupec odstopa od naročila.

Če želite prejeti račun tudi v tiskani verziji po pošti, nas o tem obvestite.
 

VI.             ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Fizični produkti:

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti TaaBu s.p., da odstopa od pogodbe. Kupec lahko o odstopu obvesti prodajalca preko elektronske pošte na naslov nejc@nejcpokec.com ali drugim pisnim obvestilom.

Kupec je dolžan izdelke vrniti najkasneje v roku 14 dni od obvestila, da odstopa od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v originalni embalaži, iz pošiljke pa mora biti razvidna identifikacija naročila. Stroške v zvezi z vračilom blaga nosi kupec. Prodajalec bo odklonil sprejem pošiljke z vračilom blaga, če bi moral ob prevzemu poravnati stroške pošiljanja.

V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Prejeta plačila se vrnejo z nakazilom na bančni račun, ki ga navede kupec.

Elektronski produkti in izdelki po naročilu:

Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Potrošnik nima pravice do vračila elektronskih storitev, kot so tečaji, fotografije in ostali elektronski produkti.
 
 

VII.          POSLOVANJE S PODJETJI

Kadar kupec ni potrošnik v smislu Zakona o varstvu potrošnikov, ne veljajo določbe 8. in 9. točke splošnih pogojev poslovanja. Namesto teh se uporabljajo splošna pravila Obligacijskega zakonika.
 

VIII.        Način plačila / dostava / stroški dostave

Plačilo blaga kupljenega v spletni trgovini nejcpokec.com je potrebno poravnati pred samo odpremo blaga.

Vse izdelke kupcu dostavlja Pošta Slovenije (v nadaljevanju: dostavljalec) na predhodno dogovorjeno mesto.

Kupnino s stroški dostave kupec plača dostavljalcu.

Cena dostave je odvisna od naročila in je navedena ob oddaji naročila. Pri nakupu v vrednosti 50 EUR ali več, pa stroške dostave (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) nosi ponudnik.

Rok dostave naročenega blaga je 2 do 5 delovnih dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

IX.              Dostava blaga

Kupec je dolžan ob prevzemu preveriti količino in kvaliteto blaga.

Kupec se izrecno zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb itd, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Vse izdelke, ki so na zalogi, dostavimo v 2-5 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

X.                 Odstop od naročila

Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi od naročila na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov nejc@nejcpokec.com

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete (NE VELJA ZA IZDELKE PO NAROČILU IN ELEKTRONSKE IZDELKE). Pravico do dostopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 15 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov nejc@nejcpokec.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Kupec mora nato najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrniti blago originalno zapakirano, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno na naslov TaaBu s.p. Tanja Pokec Bukovec, Grilcev grič 3, 1360 Vrhnika. Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

XI.              Zavrnitev naročila

Nejc Pokec, ki upravlja spletno stran nejcpokec.com lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

XII.           Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. kupoprodajna pogodba je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš e-naslov nejc@nejcpokec.comi ali pisno na sedež podjetja.

XIII.         Reklamacije

V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim  potrebam, ga bomo nadomestili z drugim ali vam na vašo željo vrnili denar. Nepoškodovanega, neuporabljenega in v originalni embalaži ga lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov:
TaaBu s.p. Tanja Pokec Bukovec, Grilcev grič 3, 1360 Vrhnika in vrnili vam bomo vaš denar. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena oz. izdelek uporabljen.

XIV.        Odgovornost

Vsa vsebina na spletnih straneh nejcpokec.com je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij. Nejc Pokec ne odgovarja za posledice uporabe izdelkov kupljenih preko spletne trgovine, ki niso v skladu z navodili o uporabi teh izdelkov.

Nejc Pokec ni odgovorno za morebitne nevšečnosti pri delovanju vašega informacijskega sistema in računalniške opreme, predvsem v primerih: okužb z virusu, izpad delovanja omrežja, itd.

V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh Nejc Pokec prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Fotografije izdelkov v spletni trgovini so simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

XV.           Osebe mlajše od 18 let – mladoletniki

Ne zbiramo osebnih podatkov od oseb, za katere vemo, da so mlajše od 18 let. Mlajše od 18 let opozorimo, naj nam ne pošiljajo nobenih podatkov.

XVI.            Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na objavljene kontakte ali na mail: nejc@nejcpokec.com  Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Vsako pritožbo vzamemo resno in jo obravnavamo v najkrajšem možnem času.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval. Ponudnik bo kupca obveščal o poteku in postopku obravnave. Ponudnik si bo prizadeval morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem pristojno sodišče na Vrhniki. Ponudnik in kupec kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in kupcem velja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se  uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.